20 November 2013

Farmiprintsess ja vurru-prints

Tervitus, Farmi Hanna ja Martin on tagasi. Nimelt seadsime ennast pühapäeval sisse oma järgmise paari kuu elamiskohta Manjimupi lähedal asuvas Ladycroft farmis. Öö enne siiatulekut veetsime linnakõrval asuvas caravanpargi, kus siis proovisime telkida, öö oli suht külm ja meie telk sai kõvasti niiskust, telgi ust lahti ei julgenud teha, sest kartsime ämblikke ja madusid :) Niiskus läks nii suureks, et öösel rääkisime üksteisega hingeldades, ning hommikul oli selline peavalu, mille sarnast pole elus varem olnud, midagi taolist nagu mäestiku laagris oleks olnud.  Manjimupi linn on umbes 3000 elanikuga väikelinn lõuna Western Australias, põhimõtteliselt on siin üks põhitänav, kus on kõik poed ja säägikohad ja muu vajalik ühes kohas. 14.detsembril on siin tulemas Kirsifestival, ehk valmivate marjade auks on terve pühapäevane päev pidusöögilauad kirsiaedadesse viidud, toimub kirsikivi sülitamise võistlus, parima kirsipiruka valimine ja esineb ka bänd, nii et saab kohaliku community elu proovida.

Farmist. Meil vedas kuna saime farmiomaniku juurde elama, kus peale meie on veel Eesti tüdruk Kerstin ja kohaliku mandrimees Scott, nemad on väga toredad. Elame väikses soojakus, kus on kaks voodit ja kapp, igati okei, ühisköök ja dušši nurk on eraldi majakeses. Farmi majandab igati kihvt naine Bec, kes on meid omaksvõtnud peale kahte-kolme töökat päeva, kuna oleme olnud tublid.

Tööst. Elame õunafarmis kus on 15 blokki õunu (1blokk on 50 õunarida, reas 48-96 õunapuud. Meie hetketööks on õunapuude thinnimine (harvendamine),õunad saavad valmis umbes kahe kuu pärast. Peame vaatama igat oksa üle, et seal ei oleks korraga kobaras üle 2 õuna (http://luv2garden.com/apple_thinning.gif), väiksemate ubinate puhul jätame ühe õuna. Ühesõnaga pöialdega lükkad õunu maha ja samal ajal otsid silamdega uusi mida harvendada. Esialgu tundus täiesti jabur ja õudne, ajapikku oleme kiiremaks saanud (näiteks esimesel päeval tegime 3 tunniga = 12 puud, täna kolmapäeval 40). Tööpäev algab 6:30 ja lõppeb 15.00 sinna sisse kuulub 15 min smoko (puhkepaus) peale esimest 3 tundi, siis lõuna sellest 2.5h hiljem ja 1h peale lõunat smoko. Kuna oleme ennast näidanud heast küljes siis saame omal tahtel teha ka ületunde. Täna tegime 45 mintsa üle, seda saame teha kuna elame omaniku juures, lisaks saame ka laupäeval töötada. Palgaks on ~20 dollarit tunnis, millest peale maksude maksmist jääb alles u 16 doltsi (11 eurot). Elamise eest maksame 100 taala nägu ja käisime ostsime nädala toidukraami (120 dollarit kahe peale).

Oleme ise rahul ja teiste backbackerite sõnul on see parim koht kus nad on töötanud, samas ka karm, sest kui tööga rahule ei jääda siis siinkandis tööd väga ei anta, täna igatahes üht itaalia poissi tagasi ei kutsutud. Töö on igati füüailine ja kiirus on kogu aeg peal, jalga pole siiamaani sirgu saanud lasta :) Kõik käib aja peale, lõunasöögi söömine kaasa arvatud.

Kuna nett on meil farmis 0 laadimiskiirusega siis pildigalerii tuleb homme, kuna Mowka teeb Eestisse ka disainitööd ja linnas saab asju üleslaadida. Näeme välja nagu tolmused maakad, kellel pöidlad on paistes ja mullased ja näos on joodikupäevitus (päiksest paistes nina, huuled ja põsed) ja Martinil on 2 nädalane vurr, mille täna lubas maja lasta, sest kui keelega üle huulte tõmmata saab soolaseid karvu maitsta. Nii et teil on mida oodata. Teie Redneckid.

3 comments: