15 November 2013

UV Faktor 30

Jõudsime Perthi täpselt nädal aega tagasi. Ise oleme oma seniste saavutustega igati rahul.
Auto on olemas, vasakpoolse liiklusega sõitmine enam-vähem (Hanna tegi esimese sõidu täna, matsu ei pannud), esmaspäevast algab töö õunafarmis ja üldiselt oleme siinse eluga suhteliselt kohanenud, suuresti tänu Eerole ja Marjule, kes meid esimese nädala hostisid.
Meie uus töökoht asub siit 300 km kaugusel ja hakkab pihta esmaspäeval. Otsustasime road trippi juba homme (laupäeva hommikul) alustada ning uue elukoha üle vaadata. Töökoht ise asub suht perifeerias, aga seal lähedal on väike linn Manjimup, kus peaks toidupood ja kõik muu eluks vajalik olemas olema. Järgmisest nädalast peaksime töökoha juurde hostlisse ka elama saama.
Kus me homse öö veedame, seda veel hetkel ei tea, aga kuna siin on juba nii palav (iga päev vähemalt 30 kraadi) ja kuulduste kohaselt pidavat soodsaid kämpareid igal pool olema, siis tegime esimesed sisseostud ja ostsime K-Martist (Jyski taoline kauplus) matkavarustuse. Kvaliteet ei ole kindlasti teab mis suurepärane, aga loodame, et ajab asja ära. Ostsime 2-inimese telgi, suure täispuhutava madratsi, pumba, 2 magamiskotti ja 2 matkatooli, kogu kupatus läks kokku alla 100 dollari, u 70 €. Seega baasvarustus kämpimiseks on igati olemas ja ootame põnevusega kuhu maandume..
Loomulikult enne, kui kämpimiseks varustust ostsime, tegime veel tähtsamad sisseostud :) Käisime spordipoes. Kes viimased aasta aega koos Hannaga sporti on teinud, teavad, et iga kord oli oht, et tossud kaovad jalast ära, kuna neil olid juba nii suured augud sees.  Õnneks jättis ta tossud Eestis prügikasti ja siin tuli kiirelt uued muretseda. Uus lemmik spordipood on Jim Kidd, kus on palju soodsaid pakkumisi. Uued tossud on olemas ja lisaks läksime ka reklaami ja soodsate pakkumiste õnge ja ostsime mõlemad Skins'i (kohalik firma) kompressioon põlvikud ning kompressioon spordiriided - peaksime nüüd rohkem trenni teha jõudma ja paremini taastuma :) eks näis, mis tulemus on :) Martini trenn on igal õhtul paar õlut, kuna siin nõnda soe siis õlu kohe kutsub janu kustutama, kast on igatahes tühjaks saanud.
Esimene sport on tehtud, muidugi keset päeva ja suure kuumaga ja ega lihtne ei olnud ning edaspidi tuleb väga hoolikalt sportimise aega valida. Kuna töö algab 7.30, siis suure tõenäosusega jääb see õhtusse, kui peale farmi tööd üldse on mahti midagi teha. Kuulduste järgi pidi Manjimupi olema ka siseujula, golfiväljak, kaltsukas ja seal linnas (3000 elanikku) on palju backbackereid, seega põnev saab kindlasti olema. Õige pea juba tööst, mida paar kuud tegema hakkame.

Vahepeal on autol ka mõned vead välja tulnud:
pagass käib lahti ainult autost, kui see käib.
üks uks ei käi lukku
immobilaiser tuleb maha kui koputada käigukangi alust
Tulede reguleerimise nupp läks katki ja muudame seda näpitsatega

Muidu on kõik endiselt lahe, täna käisime ka linnas vaadet nautimas.

Berth päeval
Martin ostis Rodrigueze ja Filteri plaadi, ise on rahul

K-Mart on põhiline soodsa kauba pood, sealt meie matkakola


imelik auto
Perth õhtul
Hanna shopping






No comments:

Post a Comment