25 November 2013

Lihtne Elu - nädal I

Hello eestimaised sõbrad. Nädal farmis on seljataga ja elu hakkab siin paika loksuma. Esiteks möödus esimene nädalavahetus, mille laupäeva sisustasime 8h tööpäevaga, kuna reedel tuli vihma ja hullu äikest (saime vaid 3h töötada). Eelmine esmaspäev alustas õunaninjade (harvandajate) tööd 6 inimest (Meie, Kerstin, 2 iirlast ja itaalia kutt Michele) täna oli meid põllul juba 16 (3 uut eestlast, 3 itaallast, 2 iirlast ja pranstuse kolmekümnendates paarike). Nädalavahetusel saime põgeneda ka õunte eest, kuna töötasime viinamarja bloki juures, nimelt tõstsime tugitraate Savignogni ja Pinot marjade juures, kokku tegime 30 rida korda (üks rida 350m pikk, umbes 300 puud reas, see teeb siis oma 10 kilomeetrit tööd, ütleb minu humanitaar matemaatika ajusopp). Antud viinamarjadest pidavat tehtama eksklusiivset veini, mida müüakse oksjonil. Laupäeval pesime veel pesu ja Martin tegi Eestisse disainitööd, kell 20.50 lasime oma koikus tule ära ja põõnasime üle kümne tunni. Pühapäev oli vihmane, puhkasime ja skypesime omastega.

Oleme juba mitu päeva tahtnud pilte üles seada, aga kuna neid saab ainult linnas teha, kuhu satume 2 korda nädalas siis oleme ära unustanud. Nädalavahetusel tegi Hanna endale kohaliku raamatukogu kaardi ära (võttis 2 toitumisalast raamatut ja Martin kaks filmi), tänaseks on Hanna juba uued toitumisraamatud võtnud, ju siis olid eelmised igavad või on tegemist kiirlugejaga.

Kuna on esmaspäev siis tegemist on meil toidukraami kokkuostupäevaga. Poodidest käime kahes suuremas (kokku on 3 poodi) Whoolworths ja Coles. Valik on põnev, Martin ootab palgapäeva, et kõiki šokolaade ja jäätiseid proovida.

Mõned tähelepanekud poe kohta:
*Poes käivad inimesed kohe peale tööd ja kuna siin on kõik põllutöölised siis on poes justkui farmis, kummikud/saapad jalas, tolnused riided ja näod.
*Suitsu saab eraldi letist, on kallis (15 euri pakk, Martini rullimistubakas) ja kõik pakendid on samasugused ja neid vaadata ei või, vaid pead ise teadma, nagu salakaup.
*Hinna soodustused on osadel toitudel kuni 60%, meie otsime ka neid silte.
*Kõige jaburam on see, et osad puu/juurviljad on tüki hinnaga. Näiteks kilo õunu on 5$(3,2€) siis üks mango maksab 5.99$, mis on täiesti käsitlematu.
*Kuna siinmail grillitakse samuti palju siis on liha hind hea
*Poes pakivad müüjad kõik kraami sulle kilokottidesse ja nii, et ühes kotis on umbes 3-4 asja, nii et poest liigud 8-9 kilekotiga eemale, mis on tegelikult üpris mugav.
*Whoolworthis on kärudelükkajaks noor neoonvesti ja kauboikaabuga poiss, kes muigab omaette pidevalt.
*Kui ostad kindlast toidupoest toitu siis saab kütiselt paar senti liitrilt soodukat, aga kuna me sõidame gaasi pealt siis meid see väga ei puuduta.

Hanna läks sliipi ja ma panen tänaseks punkti. Tsau, sõbrad!
Kui kellegil on küsimusi siis tulistage julgelt kommentaaride alla

Ps. Autol laseb tagaklaas läbi, avastasime vihma ajal, muidu sõidab tublisti.

2 comments:

  1. Täna hommikul pidin Mazdat jääst puhastama, kuidas küll Falcon oleks sellises olukorras käitunud?.. Aga lahe, et teil töö mott ei lange ning õunu veel ei vihka). Tervitused siitpoolsood

    ReplyDelete
  2. Heihoo. Tore lugeda teie tegemistest - natuke tuleb enda Soomes käik meelde, kus oli tööaeg kasvuhoones umbes sama :)

    Olge siis kõige vapramad ja loen huviga edasi kõike järgnevat :)

    ReplyDelete